2009. febr. 9.

LOST

Valahogy az van, hogy a magyar ember, aki csak magyarul néz sorozatokat, hamar feladja a dolgot, hiszen az RTL meg a TV2 elég lassú tempóban adja le az új epizódokat és ugye, ami kezd bonyolultá válni, azt általában töröljük a nézőslistából. Ilyen sorsra jutott a Lost is(magyarul Eltűntek), így szinte minden második embernek ez a véleménye róla: Na neeeem, én elvesztettem a fonalat, ez hülyeség. 
     Pedig nem az. Ha valaki követte a cselekmény folyását, bizony mindent megért, legyen az bármilyen komplikált. Az alapszitu természetesen igen egyszerű volt itt is. Egy utasszállító gép lezuhant egy lakatlan szigeten, jónéhányan túlélték a zuhanást, s a segítségben bíztak. A LOST már az első részben hozott újat, hiszen minden epizód két részből áll. Az egyik a jelen eseményeit mutatja be, a másik pedig egy-egy szereplő visszaemlékezése(flashback). Igen nagy hangsúlyt fektettek a karakterek megismerésére, így igazi tvdráma lett belőle. Ám nem maradt sokáig földhözragadt a sorozat, hamar megjelentek az eleinte még csak fura, majd már természetfeletti elemek, így ma már szinte sci-fi az egész. Az első évad főszereplői részben maradtak, történtek halálesetek és persze a "lakatlan" sziget lakói is fontos szálakat kaptak. Ugyanis a szigeten a túlélők álltak "Többiek"-ként emlegetett csoport nagyban befolyásolta a szereplők életét, s nemcsak negatív értelemben. A harmadik évad vége óta még jobban meg lett spékelve a dolog, hiszen már előretekintéseket is láthatunk(flashforward), az ötödik évad új hozománya pedig a Szigeten történő időutazás.
     Ha kíváncsi vagy arra, hogy miképp lehet egy érdekes, izgalmas és drámai sorozatba, egy trópusi szigetre jegesmedvét, füstszörnyet, kutatócsoportot, hidrogénbombát, időutazást, bunkereket, bűvös számokat, egy szökött rabot, egy jóképű dokit, egy szintén jóképű rosszfiút és még megannyi karaktert telepíteni, akkor mindenképpen ajánlom a LOST-ot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése