2010. júl. 29.

I Love You Phillip Morris

Nem írtam semmi értelmeset mostanában, egyéb projektek vették el az időmet itt a gépnél, de ma hirtelen felindulásból megnéztem egy filmet, meg kell osztanom ezzel kapcsolatban a gondolataimat.
Jim Carrey és Ewan McGregor főszereplésével készült 2009-es vígjátéknak egy igaz történet az alapja. Steven Russell szinte tökéletes férfi. Hétvégén a templomban zongorázik a kórusnak, szerető feleségével minden este hálát adnak istennek apró örömeikért, kislányukért. Tiszteletben álló rendőr, s hála ennek megtalálja biológiai édesanyját, aki sajnos hallani sem akar róla. Megunva eddigi életét Texas-ba költözik a család, s egy majdnem halálos autóbaleset után úgy dönt, többé nem nyomja el magában legnagyobb titkát, mely szerint meleg. Összepakol, s Floridába költözik, ahol beszerez két kiskutyát meg egy Jimmy nevezetű srácot magának, s magas hőfokon égnek, költik a pénzt egész nap, akár a sztárok, s ezért pénzügyi csalásokhoz folyamodik. Nem tart sokáig a régi kollégáknak, hogy rájöjjenek, s mivel pontosan tudja, milyen is a börtön, úgy dönt, hogy öngyilkos lesz. Túléli, kétszer is, s bezárják. Tehetséges csaló, hamar beilleszkedik, elhiteti magáról többekkel, hogy ügyvéd, s egy szép napon megismerkedik a könyvtárban a szőke, kék szemű szépfiúval(McGregor). Rögtön egymásba szeretnek, de sajnos egy áthelyezés szétszakítja őket egymástól rögtön az első napon. Titokban levelezni kezdenek, majd Steven elintézi, hogy egy cellába kerüljenek. Amint kiszabadul, lelkitársát is kijuttatja, s együtt kezdik habzsolni az életet, amihez megint pénz kell...
Bár csak néhol olyan zseniális, mint Leonardo DiCaprio Kapj el, ha tudsz című csalós filmje, vígjátéknap elmegy, én személy szerint a combom csapkodva röhögtem egyes jeleneteknél. Ewan McGregor miatt töltöttem le, s sikerült az egyetlen olyan szerepét megtalálnom, ahol nem szerettem bele. :) Beteges homofóboknak nem ajánlom, de aki egy könnyed, nyárra beiktatható vigyorgásra, na meg a két főszereplőre vágyik, nézze csak meg! :)
                                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése