2012. jan. 8.

Tegyük fel, hogy élet és a jövő nem abszurd fogalmak.

Meg azt, hogy én is a társadalom részévé kell, hogy váljak és nincs egyéb opcióm.

Kommunikáció és médiatudomány (ELTE BTK vagy BME)
Korunk egyik legmainstreamebb (de ronda XD) szaka talán, ha szerencséd van, esetleg jó a nyelvérzéked (if you know what I mean...), akkor talán hasznodra is válik egy napon a diploma. Lehet belőled újságíró, főhetsz kávét a médiában vagy egy cég PR osztályán. Bleee... Az újságírás meg ma sajnos nem Babits meg Kosztlányi-féle újságírás, úgyhogy nem is tudom, miért tartom egyáltalán kalapban ezt az opciót.

Török szak (ELTE BTK)
Tavaly tavasszal kezdett el vonzani a török nyelv és kultúra, ezért is szerettem volna találni magamnak CS-en egy olyan török fiatalt, aki itt él és lenne olyan kedves, hogy tart nekem egy gyorstalpalót, így találtam rá Çağıl-ra, de persze a nyelvtanulásból sok nem lett. Olyan fura, hogy akárhányszor találkoztunk, egy idő után magyarul akartam vele beszélni, mert az volt az érzésem, hogy érti, pedig miért értette volna? :) Közben meg akikkel magyarul kéne beszélnem, inkább angolul szeretnék, az utóbbi hónapokban sokat változtam legbelül és ez azzal járt, hogy átállt bennem a nyelv is, mikor megszólalok, constans jamais vu.
Szóval, még ha meg is érem, hogy szerezzek egy papírt arról, hogy túléltem az iskolát, mit kezdek vele? Nyelvtanárnak lenni egy életen át nem szívem vágya, idegenvezetés csillaga kezd leáldozni az okostelefonoknak hála, meg különben sem túl jó úgy élni, hogy minden nap idegenekkel vagy, akiket soha nem látsz újra(vagy igen?). Vagy netán főzhetsz kávét egy török érdekeltségű cégnél. Vagy elvégezheted a nemzetközi kapcsolatokat vagy a jogot és segíthetsz nekik bekerülni a lassan megszűnő EU-ba.

Gyógypedagógia(ELTE-BGGYK)
Mikor éppen a világ létezik a szememben és próbálom az értékesebb oldalát támogatni, akkor ez az opció a legbarátságosabb. A Bárczinak meg remek külföldi kapcsolataik is vannak, s mivel annyira még nem agyonhajszolt a képzés, egy Erasmus esélye ezerszer nagyobb, mint bárhol máshol, külföldi gyakorlat is lehetséges. Csak egy probléma van, a szakterület, amellyel szemeztem, idén nem indul, ha jól tudom. Shit. Ja, és az intellektualistás hiánya, mármint a lilaságé zavar.

Szabad bölcsészet (ELTE BTK) 

Ez az a diploma, amellyel semmire nem mész, azonban ha effes vagy, olyan igazi, a szó mélyebb értelmében, akkor nagyon fogod élvezni akkor is, ha beleőrülsz, majd leveted magad egy szikláról, úgy szép is az. Filmművészet, művtöri, filozófia, itt s van kommunikáció és médiatudomány, sőt, vallástudomány is. De jó is lenne...

Biztonság- és védelempolitika (ZMNE NKE)
Elolvastam a tantervetm, a leírást, álomszak és mivel civil, még a rokkantságom sem akadály. Egy baj van és ez mindent el is dönt. FIZETŐS.

Ha minden kötél szakad: OKJ időhúzás gyanánt
- idegenvezető
- ifjúságsegítő
-személy- és vagyonőr

Ha egyszer megjönne az eszem és utólag leérettségiznék bioszból, valamint a mazochizmusom átváltana lvl 2053554-ra: mentőápoló szak

A legszimpatikusabb még mindig valami olyasmi, amit nem tehetek. Nem. Ameddig képes vagyok feltenni, hogy az élet és a jövő nem abszurd fogalmak, addig nem. Csak az a baj, hogy a határvonalon táncolni nehezebb, mint bárki gondolná. A legrosszabb, hogy ha lenne kiért feladni azt a magamat, aki nem tud beilleszkedni, megpróbálnám. But my social awkwardness and other unattractive features don't want to help at the moment. ^^

Best wishes,

a pathetic bitch

P.S. Istenem milyen szánalmas és nevetséges vagyok. XD Sajnos a lábfejem nem ér el a fogsoromig, különben tényleg kirúgnám az összes fogam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése