2010. dec. 28.

Amber

Amber Tamblyn számomra mindörökké Jane marad, szívem csücske az Isteni sugallat, s egy időben úgy akartam kinézni, mint ő, olyan természetesen, de bohókásan laza, kissé lázadó lookra vágytam, s próbálkoztam is, talán ennek az eredménye a katonamintás gatyám meg az a zöld oldaltáska. Csupán két évad született az istennel beszélgetős tinilány történetéből, de éppen elég volt arra, hogy beindítsa eme multitalentum karrierjét, hiszen ezután kapta meg a kissé pesszimista, 'mindenkit utálok' korszakát élő Tibby szerepét a Négyen egy gatyában című filmben(The Sisterhood Of The Traveling Pants). A második rész három évvel később került a mozikba, még mindig a jól bevált tévés bandával(Alexis Bledel-Gilmore Girls, America Ferrara-Ugly Betty, Blake Lively-Gossip Girl, Lucy Hale-Pretty Little Liars, Jesse Williams-Grey's Anatomy). Mindig ő kapta talán a legigazibb történeteket, hiszen nem talált rá a sármos, szinte fehér lovon érkező lovagjára, s színházi karrierre sem lelt egy véletlen folytán. Az első filmben kénytelen nyáron dolgozni, s megismerkedik a 12 éves Baley-vel, aki asszisztense lesz egy dokumentumfilmhez, s akiről nem is sejti sokáig, hogy halálos beteg. A másodikban a nem éppen mesébe illő barátjával az első együttlét után 'pregnancy scare' üt be, amely tönkreteszi kettőjük kapcsolatát.
Lényeg a lényeg, hogy Amber költő, második kötete nemrég jelent meg, most éppen a Doktor House-ban van állandó szerepe Martha Masters-ként, aki egy fiatal medikuszseni(komoly szociális problémákkal), s felveszik a megüresedett helyre.
Akárcsak Zooey Deschanel, ő is nagyon a fejembe mászott most hirtelen, még mindig szívesen lennék olyan picit, mint ő, hiába tanultam ma meg Aslan-tól a Narnia 3-ban, hogy mindig maradjunk, akik vagyunk és örüljünk annak, ami van, különben elveszítjük önmagunkat. Btw, nem rossz film, bár lehet, hogy picit már kinőttem belőle, nem ütött akkorát, mint anno az elődei, néhány évvel ezelőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése