2009. aug. 8.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Nem számítottam semmi jóra, de azért nagyon kíváncsi voltam a legújabb HP filmre. El is mentünk, s az a baj, hogy már az első percekben tudtam, hogy ez már nem igazi Rowling-parafrázis. Míg mondjuk az első két film még próbált hűen követni a könyv eseményeit, addig ahogy hosszabodott a egy-egy sztori, elkezdődtek a hatalmas változtatások, átírások, s mostanra eljutottunk odáig, hogy Harry Potter egy néger pincérlánnyal flörtöl a London Underground tökéletes másában. Na erre varrjon valaki gombot!
Olyan dolgokról ne is beszéljünk, hogy a könyvben fejezeteken át tartó összecsapás itt kb. öt perc volt és megoldották, ha jól emlékszem 7-8 szereplővel. Nincs Bill és vérfarkastámadás, így ki lett hagyva az a szál is, amivel majd az utolsó könyv kezdődik, az esküvő. Annyit drámáztak és féltékenykedtek, mint a könyvben soha és Lupin&Tonks szálát is kihagyták, a Roxfort Expresszes mentőakcióval együtt.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Halál Ereklyéit hogyan oldják meg. Azt tudjuk, hogy kettészedik, na de mégis hogy? Feldobják a kötetet és amelyik oldalnál kinyílik, ott lesz az első film vége, vagy mi? Már csak abban tudok reménykedni, hogy így több játék- és munkaidővel sikerül hitelesen, élvezhetően és az utolsó rész hangulatát hűen visszaadóan elkészíteni!
Amúgy nézhető volt, de nem fogom kívülről fújni, mint pl. az első két filmet! Ron rulz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése