2010. okt. 15.

Sorozataddikt(bugyuta cikk a hotdogról)

Lássuk, milyen jellemzői vannak a kóros sorozatfüggőknek:
- Folyamatosan megy a tévé a háttérben, nem szeretik a csendet, nem akarnak egyedül maradni saját magukkal.
- Inkább kimaradnak a közösségi programokból, háttérbe szorul a család és a baráti társaság, annyira fontossá váltak a sorozatok.
- Rengeteget nassolnak, ezzel vezetik le a feszültséget, ami a mozgáshiányból alakul ki. Így könnyen alakul ki náluk a táplálkozási zavar: elhízhatnak vagy torzul a testképük, mert a sorozat főhősére szeretnének hasonlítani.
- Felelőtlenül hanyagok a munkájukban, a sorozatok miatt folyamatosan késnek a határidőkkel, s otthon is csak olyan házimunkát hajlandóak elvégezni, amit a tévé előtt is csinálhatnak.
- Elhanyagolják a családtagjaikat. Sokszor egy-egy családon belül is mindenki külön-külön készüléken tévézik, még akkor is, ha valójában ugyanazt nézik.
- Egyre kevesebb a barátjuk, mert lemondják a közös programokat. Esetleg pont a sorozatok köré szerveződik társaság, de nem beszélnek egymásról, elég témát nyújtanak sorozatok is.

A sorozatfüggés új generációja
Kialakult egy új formája a sorozatfüggőségnek, amióta egész évadokat lehet megvásárolni dvd-n vagy letölteni az internetről. A sorozatok így már egybefüggő folyamatok, nem kell várni a reklám végére, sőt a következő epizódra sem! Nézhetjük felirattal vagy magyar szinkronnal, akkor és ott, amikor csak akarjuk. Így született meg a kemény vonal: a sorozatzabálók. Ők azok, akik nem alszanak addig, amíg be nem fejeződik az évad, megszakítás nélkül nézik a részeket, s közben észre sem veszik, hogy mi történik körülöttük a világban. Ezt nagyon megsínylik az emberi kapcsolatok is, hiszen kinek kell olyan barát, akinek előrébb van a kedvenc sorozata, mint a barátság? Ha úgy érzed, hogy te is ebbe a csoportba tartozol, sürgősen keress fel egy szakembert!
Azt a mindenit, akkor most vehetem elő az Arany Oldalakat pszichológust keresni! Fuck! XD
A zuhany alatt ma megszületett bennem egy aforizma, angolul, nyelvtanért bocsánat:(Majd később felülök a máglyára és megégetem magam!)
The group of people I fancy is not the same as the group of people I'm smiling at. The only thing that keeps hope alive in me is the tiny little intersection between these two sets.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése